top of page

Центар за стратешко развојне пројекте је невладина организација која дјелује у области пољопривреде, заштите дјеце и породице, промоцији села и домаћинства.

Циљ Центра је свеобухватна подршка здравој породици и живом селу. Центар дјелује на подручју Републике Српске са жељом да визију шири и на остатак БиХ и друге земље Балкана.

Жеља нам је да помогнемо родитељима у васпитању нове генерације домаћина!

DSC_6087.JPG
Петар Николић

Руководилац Центра за стратешко развојне пројекте и идејни творац концепта ''Растемо заједно – Growing Together''. координатор пројекта ''Мали баштовани''. По струци магистар заштите биља, запослен на Пољопривредном факултет као виши лаборант. На Институту за генетичке ресурсе има звање истраживач – виши сарадник.

 

Члан је БОЛД заједнице омладинских лидера преко које је добио подршку за реализацију својих пројектних идеја.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/petar-nikoli%C4%87-751bb91b6/

Facebook: https://www.facebook.com/nikolicagro/

Instagram: https://www.instagram.com/nikolicagro/

ивана.jpg
Ивана Козомара

Ивана на пројекту ''Мали баштовани''  осмишљава и води радионице за дјецу.

Апсолвент је на Пољопривредном факултету, Универзитета у Бањој Луци, на усмјерењу Хортикултура. Дугогодишњи је активиста у удружењима која промовишу рад са дјецом, креативне радионице, здраву храну и здрав живот. Учествовала је на радионицама ЈУ ''Заштити ме'' и ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања ''Рада Врањешевић''.

Организује и води пољопривредно газдинство ''Здрава храна Кула'' гдје се бави производњом органске хране. 

Ивана својим ведрим духом полазницима наше школице успјешно преноси све чари баштованства кроз игру, рад и забаву.

б.дриниц.jpg
Биљана Дринић

Биљана води радионице у Бијељини. По струци је мастер инжењер пејзажне архитектуре и хортикултуре.  Запослена је у фирми “Evergreen doo ” као стручни сарадник.


Заљубљеник је у природу, биљке и градњу природним материјалима. Са супругом је изградила прву кућу од сламе у БиХ у којој живе, гдје има своју башту у којој експериментише са разним методама узгоја поврћа у складу са природом. 

 

О пионирском подухвату изградње куће од природних материјала води и блог:

http://straw-balehouse.blogspot.com/

bottom of page