top of page
1631617949968.jpg

Авантуре из баште гдје мале руке раде велики посао!!!

Како смо почели?

Радионице у оквиру пројекта ''Мали баштовани'' се одржавају од 23.04.2021. године. Радионицама је претходила припрема локације, земљишта, ограде, колибе, леја, расада биљака и др.

Хвала Марини, Јелени, Душку, Николи, Боруту, Биљани, Андрији, Златану, Соњи, Ради и другима који су помогли реализацију овог пројекта!

Кад се мале руке сложе

Кроз рад и игру формирамо чврста другарства, а заједничке успомене из баште осигуравају дуготрајност нашег пријатељства.

Наши најмлађи

У сезони 2021. о биљкама су бринули чак и баштовани од три и четири године. Вјештине баштованства се преносе у генима, а нова знања усвајамо од најранијег дјетињства.

Сјетва, садња и ницање

Мали баштовани посијали су мркву, цвеклу, кукуруз, сунцокрет, посадили су паприку, парадајз, патлиџан, купус. Према малим биљкама посебно смо пажљиви!

Плодови нашег рада

Бригом о биљкама која је подразумјевала прихрану, заливање, окопавање, закидање заперака и уклањање штетних организама успјешно смо дошли до периода у којем убиремо плодове нашег рада.

Плодови су боје, укус и витамини!

(Не)пријатељи наших биљака

У малој башти бораве, поред биљака и баштована, и разни други живи организми од којих су нам неки пријатељи, а неки баш и нису. Док нам једни поправљају земљиште (глисте) други једу наше биљке (пужеви и инсекти). Ипак, њихов боравак у башти користимо да понешто научимо о свима. И да не заборавимо безопасне дивље пчелице које спавају у нашем невену.

bottom of page